Blog Post - John Beechen, Sep 9 2016

The rise of Black Fiveday, and how retailers must respond

The rise of Black Fiveday, and how retailers must respond

John Beechen, Head of Managed Services at Salmon was recently asked to give his thoughts to Internet Retailing on the topic of peak trading and the steps that retailers need to take to prepare. Here's what he had to say about taking the stress out of stress testing.

Read John's Interview with Internet Retailing

Find out more about Salmon's Black Friday services

Bij Salmon Netherlands ben ik Head of Consultancy, UX & Analytics. In die rol ben ik verantwoordelijk in het coachen en managen van een team toegewijde professionals in drie belangrijke vakgebieden: ecommerce, productmanagement en user experience. Daarbij ben ik zelf ook betrokken bij de projecten.

Daarnaast ben ik Product Owner van Sellsmart, een Intershop SaaS-oplossing speciaal voor de B2B.

Mijns inziens is ‘the next big thing in digital’ het ‘Internet der Dingen’ (IoT). Het effect van deze ontwikkeling zien we nu al steeds vaker terug in auto’s, horloges en telefoons. Maar wat als het internet straks ook beschikbaar is in elke fiets, koelkast, lamp, schakelaar, speelgoed en andere alledaagse dingen? Ik denk dat dit vele kansen biedt die we nu nog niet eens voor mogelijk houden.

Een van de redenen dat ik bij Eperium, nu Salmon, ben gaan werken is de sfeer en de mentaliteit binnen de organisatie. Elke dag werk ik samen met een toegewijd team van ecommerce experts om een oplossing voor complexe en uitdagende projecten te leveren. Dat geeft mij energie!